Race Report: Zwemloop Amsterdam

De eerste editie van de Zwemloop Amsterdam heb ik op mijn naam geschreven! De race, georganiseerd door sponsor Loopwijzer en Swimfantastic, vond plaats in en om het Flevoparkbad in Amsterdam Oost. 

Eén kilometer zwemmen gevolgd door tien kilometer rennen. De start was, zeker voor een zwembadstart, behoorlijk aggresief. Na een meter of tien werd ik door degene die achter mij zwom ineens bij mijn enkel gepakt en naar achteren getrokken. Een paar keer trappen doet in zo’n situatie wonderen en even aanzetten zorgde dat ik daarna los was. De uiteindelijke nummer twee (Roderick van Zuylen) in het klassement zwom voor mij in een lekker tempo. Iets sneller dan ik zelf zou zwemmen, waardoor ik in zijn zog mooi tempo kon maken. Wij kwamen als tweede en derde het water uit (de eerste uit het water was de latere winnares Tracy Markham), op naar de twee rondjes rond het flevopark.

De wissel ging door mijn natte voeten niet soepel. Waar ik normaal gesproken makkelijk mijn fietsschoenen in glijd, wilden de stroeve hardloopschoenen minder makkelijk aan. Daarnaast zorgde het water ook voor een flinke blaar tijdens het lopen.

Al in de eerste honderd meter liep ik vrij van Roderick. Nog een vriendelijke groet heen en weer en een bedankje voor het zwemmen en het was ieder voor zich. Ik kon goed mijn ritme vinden en liep lekker. De twee rondjes vlogen voorbij. Broer en moeder (die zelf ook meedeed) stonden bij ingang van rondje twee langs de kant voor de support. Tijdens het lopen wist ik niet hoeveel voorsprong ik had. Ik moest dus gewoon hard rennen! De laatste paar kilometer waren daardoor behoorlijk pittig. Leuk detail: van de mede-lopers die ik tegemoet liep op de dijk kon ik vaak rekenen op een aanmoedigend handje of duim!

Bij de finish stond een aantal teamgenoten van ASU ’11 die zelf de korte afstand hadden gedaan om mij binnen te halen. Uiteindelijk heb ik met precies 55 minuten een mooie tijd neergezet. Roderick bleek uiteindelijk 3 minuten langer nodig te hebben. Bedankt Loopwijzer en Swimfantastic voor een mooie eerste editie, en bedankt Athlete Sports World voor de sponsoring van het evenement!

Tot snel!

Hessel Dreteler

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *